Några frågor...

till Eddie Olausson

Vem är du?

Jag är född i Göteborg och flyttade till Limmared när jag var 6 år gammal. Jag är nu 19 och går på Gymnasiet i Tranemo.
Jag är lite av en ensamvarg, har ofta tyckt om att vara för mig själv.Jag tycker väldigt mycket om att läsa bibeln. På fritiden tecknar jag mycket, både på papper men också på datorn.

Vad betyder Jesus för din vardag?

Jag vet att Jesus alltid finns där, bara ett "samtal" ifrån.Ibland är livet tufft, jag har själv sociala problem men Han lyckas ändå alltid vara trösten. Jesus är Gud, Sanningen, Friheten.

Vad skulle du önska att fler upptäckte om Jesus?

Att Han verkligen finns och att Han är Guds Son. I Honom finns frälsningen och förlåtelse, det finns inget som Han inte kan förlåta.
Alla är välkomna och Han har lovat i sitt ord att aldrig kasta ut den som kommer till Honom! Han står vid dörren och knackar och väntar med glädje på att just du ska öppna!

till Fredrik Skott

Vem är du?

Jag är Fredrik. Jag är gift med Anna och pappa till tre barn. Jag är med i en liten gemenskap i Svenljunga som vi hoppas ska utvecklas till en ny församling. Jag är intresserad av odling och friluftsliv, och jag är pastor

Vad betyder Jesus för din vardag?

Mycket,... men jag tror man skulle kunna säga på ett stillsamt sätt. Det är inte så lätt att sätta ord på det. Men att förnimma Jesu närvaro är viktigt för mig. Jesus ger mig energi och någon slags inriktning. En upplevelse av att vardagsbestyren är meningsfulla. Ja, det lät kanske konstigt, men nått sånt.

Vad skulle du önska att fler upptäckte om Jesus?

Mycket, igen: En Bibelberättelse som jag lever med är från Lukas kapitel 5. När några vänner bär en förlamad man till Jesus och får hissa ner mannen genom taket, eftersom det är så trångt. När mannen ligger på marken framför Jesus, tittar Jesus på honom och säger: Min vän, du har fått förlåtelse för dina synder. Då och då, kanske när jag vilar middag: ligger jag där på marken och Jesus säger till mig: Min vän, du har fått förlåtelse för dina synder.

Fredrik har slutat sin tjänst som pastor i Limmareds Missionsförsamling. Vi tackar honom för ett engagerat arbete hos oss och önskar honom Guds välsignelse i hans nya uppgifter.

till Carita Gustafsson

Vem är du?

Jag är småländska från början men har bott i Limmared den större delen av mitt liv. Jobbar som undersköterska på en gruppbostad för dementa. Jag är både farmor och mormor åt fyra barn-barn som betyder mycket för mig.

Vad betyder Jesus för din vardag?

Jag har nog alltid trott på Gud, men först i mitten av livet fick jag en inre visshet om att det är sant att Jesus Kristus dog för våra synder, uppstod, och lever idag. Mitt liv har blivit mer glädjefyllt, att det skulle vara tråkigt att vara en kristen känner jag inte igen. Min tro har gett mig en stabil grund att stå på, Jesus finns där både ljusa och mörka dagar.

När tycker du att Guds närvaro blir som tydligast?

När jag möter församlingen i gudstjänst, jag kan också känna Guds storhet och närhet på ett speciellt sätt i naturen. När jag ber och läser Guds ord, ja, "samtalar",med Jesus.

Vad skulle du önska att fler upptäckte om Jesus?

Att Jesus är verklig och så nära och inte vill något hellre än att få bli din vän, men han tränger sig aldrig på. Den där bilden av en dörr som bara har handtag på insidan tycker jag är bra, vi måste själva öppna dörren och släppa in honom

till Sören Johnsson

Vem är du?

Jag är en gammal Limmaredsbo, född o uppvuxen här i Limmared och varit egen företagare större delen av mitt liv.

Vad betyder Jesus för din vardag?

Med Jesus får jag dela min vardag, både glädje o bekymmer. När jag ser på saker som hänt i mitt liv så finns det sådant som hänt som jag inte kan förklara på annat sätt än att Jesus har omsorg om mig när jag kommer till Honom. Kanske inte alltid på det sätt som jag först hade tänkt eller önskat.

När tycker du att Guds närvaro blir som tydligast?

För mig är det när jag kan bli stilla och inte bara ”jaga på” i livet. Sätter mig och läser något ur bibeln eller tar tid till att samtala med Gud. Att samtala med Gud innebär också att jag tar tid att lyssna, inte bara pratar på.

Vad skulle du önska att fler upptäckte om Jesus?

Att det finns en som vill slösa sin omsorg o kärlek på oss. Han kan ge en frid o förnöjsamhet som kan vara svår att förstå, men som finns.

till Gerd Bredin

Vem är du?

Jaha, vad ska man svara då.
Jag är Gerd Bredin som flyttade till Limmared 62. Där har jag bott i 51 år, men inte nu längre. Jag kom med i församlingen direkt, och var med i ungdoms-arbetet. Fick ett hem i Limmared utan att känna så många, det kändes väldigt fint.

Hur tror du att Gud påverkar din vardag?

Ja, det… Det tror jag att han gör. Kanske omedvetet ibland. Det styr upp mitt liv. Jag väljer utifrån min tro, avstår från en del.

Varför går du till kyrkan?

Därför att jag har ett behov av det.

Vad är viktigast med gemenskapen där?

Att möta människor som också tror, som jag kan dela min tro med.

Vad önskar du av julen?

Ojdå! Ja jag önskar mig en frisk jul, en god jul med nära och kära! Att det vi samlas kring ska bli upplyft, fokuserat. Att den ursprungliga julen, den jul som vi firar, ska bli fokuserad.

till Anders Johnsson

Vem är du?

Musik och sportintresserad Limmaredsbo och ordförande i församlingen.

Vad tänker du är det viktigaste med kristen tro?

Förlåtelsen.

Påverkar tron din vardag på något sätt?

Det hoppas jag ;)

Vad skulle du önska att fler upptäckte om Gud?

Det som de behöver, jag tror det är väldigt olika hos olika människor.

till Bengt Bredin

Vem är du?

En fyrtiotalist och Limmaredsbo sedan födseln. Uppväxt med föräldrar aktiva i svenska kyrkan. Varit med i Missionskyrkan sedan unga år.

Vad betyder församlingen för dej?

En gemenskap som hjälper mej att leva i tron att det finns en Gud som bryr sig om mej personligen och som vill leda mig i mitt liv.

Påverkar tron din vardag på något sätt?

Jag hoppas och tror att det hjälper mej i mina värderingar om mina medmänniskor och mitt sätt att leva.

Vad skulle du önska att fler upptäckte om Gud?

Att den kristna tron inte är något konstigt utan är en tillgång i livet och att den är tillgänglig för alla. Och att den erbjuder en gemenskap som varar även efter vårt jordeliv.

till Doris Claesson

Vem är du?

Jaha... Jag tror på Gud. Och så jobbar jag på Samhall i Ulricehamn.

Vad betyder församlingen för dig?

Att jag får vara som jag är. Att jag får uppleva förlåtelsen, och blir omtyckt som jag är.

Vad betyder det för dig att gå på gudstjänst?

Det betyder att jag får undervisning, ibland bekräftar det sådant som jag redan tänkt. Jag trivs väldigt bra med gudstjänsterna nu, vi pratar med varandra och hjälps åt.

Påverkar det din vardag på nått sätt?

Ja, det tror jag att det gör...att jag kan stå för min tro, och veta lite hur jag ska göra med olika saker.

till Anette

Vem är du?

Svåra frågor:) En ensam mamma med tre barn. Jag jobbar som förskollärare...

Hur kommer det sig att du gick en alpha-kurs?

För att jag ville det. Jag letade efter det kan man säga.

Hur kom det sig då?

Jag tror att det var lite för att min pappa dött, på våren innan, och jag började fundera på vad som hände när man dött. Och jag hade dragits mot kristen tro innan. Jag var en andlig sökare.

Vad gav det dig att gå kursen?

Jag fick svar på en del frågor tycker jag. Gemenskapen, diskussionerna, man kunde ställa alla frågor, det gav mycket.

Vem tycker du att alpha passar för?

För alla! Ja, alltså för alla som är nyfikna. Man behöver inte bestämma sig för att vara kristen eller så. För alla som vill veta mer.
| Limmareds Missionsförsamling |
| Nygatan 29 |
| 514 41 Limmared | Sweden |
| info@limmaredsmissionskyrka.se|